ICP Spletni šahovski portal - igranje šaha preprečuje demenco!
Novi člani  |  Prijava  |  Pomoč

Šahovske novice02.11.2008stran: 312345678910111213Dodaj med priljubljene!

Verzija 1.1. - 2008

Konec "testne verzije"...

S 1. novembrom je poteklo takoimenovano "testno obdobje". V tem času smo skupaj z vami testirali pravilnost delovanja ICP portala in programske kode. Na osnovi analize smo dodali nekaj novosti in sprememb.


Novoletni turnir

Če bo dovolj zanimanja lahko pripravimo Novoletni turnir ICP, več o možnem turnirju bo objavljeno na portalu.

Nekaj statistike...V mesecu oktobru je portal obiskalo 1031 obiskovalcev, od tega 631 unikatnih, prijavljeno je 74 članov, imeli smo 109 povabil za igranje partij, od tega se je dejansko igralo 16 partij in zaključilo 12 partij. Razmerje med povabili in odigranimi partijami ni ravno pohvalno.


Nekateri ste se prijavili kar tako iz radovednosti, drugi z resnim namenov igrati šah in se družiti z ostalimi ljubitelji šahovske igre. Eni ste vpisali realne podatke, drugi pa zgolj anonimne, nekateri e_maili so neveljavni ali izmišljeni. Naše vodilo je ne biti anonimen in ne uporabljati logike anonimnih - namišljenih uporabnikov forumov. Vpisani e_mail je namenjen komuniciranju med igralci in za predhodno povabilo h igranju partije. Šah igramo za sebe in z našimi šahovskimi prijatelji. Igranje na našem portalu šteje tudi kot šahovska referenca.

Namigi za igranjeKer portal nima čakalnice, kjer bi igralci čakali v vrsti za igranje partij vam priporočam:
Za igranje partije se lahko dogovorite ustno, telefonsko ali z e_mailom. Pred samim povabilom lahko določenemu članu pošljete e_mail z povabilom, če vam bo odgovoril pritrdilno, ga povabite k igranju, s tem se boste izognili čakanju na povratni odgovor. Če ste nekoga povabili na "slepo" in vam ni potrdil igranja počakajte kakšen dan in obvezno prekličite povabilo - izbira Nadaljevanje partije.
Vsak član ICP se obveže, da bo odigral vsaj eno partijo na mesec, če ne - to šteje kot neaktivnost.


Igrajte v živo kot gost ICP

 Gostje lahko igrajo tudi online šah z drugimi gosti portala brez prijave. Igra 2 x 15 minut. Vabljeni!    Vstopi in igraj

Novosti in spremembe

Prijava novega člana
Geslo za prvo prijavo vam bomo poslali na vaš veljavni e_mail. Do članstva v ICP samo z veljavnim e_mailom! Vsako nespoštovanje pravil portala se bo zaključilo z brisanjem iz članstva.
Uvrstitev članov v skupine
Trenutno so vsi člani uvrščeni v splošno skupino in so vidni vsem članov. Za potrebe igranja turnirjev ali klubskih partij bodo igralci razvrščeni v skupine. V skupino vas bo uvrstil administrator. Pravilo je, da tisti iz višjih skupin vidijo vse člane iz nižjih skupin obratno pa ne isto je z povabili za igranje.