ICP Spletni šahovski portal - vrata v čudoviti svet šaha
Novi člani  |  Prijava  |  Pomoč


Stran: 10
46. Najboljši igralec sveta
V času olimpijade v Varni leta 1962 godine, ob neki priložnosti Talj vpraša takrat devetnajstletnega Fischerja kdo je po njegovem mnenju najboljši igralec na svetu. Ko je videl začuden izraz na Bobbyjevom obrazu je Talj hitro dodal: "Takoj za tabo, seveda." Strmeč v Talja nekaj trenutkov Bobby odgovori: "Hm, tudi ti ne igraš tako slabo ...".
◊◊◊

47. Pianist Tajmanov
Znani velemojstrski kolega sreča Fischerja po njegovem dvoboju proti Tajmanovu v Vancouvru, ki ga je dobil Američan s senzacionalnim rezultatom 6-0. "Kaj menite o Tajmanovi igri?", vpraša Fischerja. Ta je zlobno odvrnil: "Mislim, da igra prav dobro klavir!"
◊◊◊

48. Rezultat 12 : 0
Po tem ko je Fischer u kvalifikacijskem dvoboju za naslov svetovnega prvaka premagal Tajmanova s 6:0, je danski velemojster Bent Larsen, ki bi naj bil Fischerjev naslednji nasprotnik, v nekem intervjuju izjavil: "Dvoboj bo težak. Lahko se zgodi da bom izgubil, toda v nobenem slučaju ne s 6:0." Kako se je dvoboj končal veste tudi sami.
◊◊◊

49. Odločilna napaka
Na nekem prvenstvu ZDA sta bila pred zadnjim kolom v vodstvu Bisguier i Fischer. V zadnjem kolu sta igrala med seboj. Fischer je v nekem trenutku iznenada zadremal, medtem ko je imel na uri samo še 30 minut. Po partiji je Bisguier takole komentiral svoj poraz: "V tem trenutku sem napravil odločilno napako, prebudil sem Bobbya."
◊◊◊

50. Taljeve žrtve
Znano je da je Talj, zvest svojemu agresivnemu stilu, rad žrtvoval materijal za inicijativo. Kadar so mu kritiki očitali, da je bilo veliko njegovih žrtev nekorektnih, je šaljivo odgovarjal: "Da, obstajata dve vrsti žrtev, tiste korektne in ...tiste moje."
◊◊◊


Pomik:  |<<  << 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   >> >>|