ICP Spletni šahovski portal - brezplačno spletno igranje šaha!
Novi člani  |  Prijava  |  Pomoč


Stran: 9
41. Ponudba remija
Na turnirju v Zürichu leta 1953 je v turnirski partiji med Najdorfom und Boleslavskim nastal naslednji dialog: Najdorf: "Remi?" Boleslavski: "Ne!" Najdorf čez nekaj časa: "Ali igrate na zmago?" Boleslavski: "Ne!" Najdorf takoj: "Torej vseeno remi?" Boleslavski: "Ne!" Najdorf: "Ali igrate na poraz?" Boleslavski: "Ne!" Najdorf zmedeno: "Ja, kaj pa potem sploh hočete?" Boleslavski: "Igrati!"
◊◊◊

42. Fischer stoji slabo
Fischer se zamišljeno sprehaja po turnirski dvorani. "Kaj se dogaja?", ga vpraša Lombardy. "Slabo stojim", odgovori Fischer. Lombardy: "Zakaj enostavno ne ponudiš remija?" Fischer: "Tako slabo pa spet ne stojim!"
◊◊◊

43. Ultimat
Na šahovski olimpijadi v Varni je v 19. poteze partije med Fischerjem in Uhlmannom prišlo do naslednjega dialoga: Fischer: "Remi!" Uhlmann: "Naj se najprej trikrat ponovi pozicija!" Fischer: "Vzamite remi, kot predlagam, sicer igram dalje in vas bom premagal." Uhlmann tega ni vzel tragično in je sprejel remi.
◊◊◊

44. Še sreča ...
Po porazu od Botvinika, v povratnem dvoboju za naslov svetovnega prvaka, vprašajo novinarji Talja: "Kako bi vaš sin komentiral vašo igro v dvoboju?" "Imam srečo, da se še ni naučil preklinjati" odgovori Talj.
◊◊◊

45. Bivši svetovni prvak
Mihail Talj postal svetovni prvak že pri 23 letih, naslov pa je izgubil leto dni kasneje. Kadarkoli so mu nato predstavili kakšnega mladega talenta, je temu dejal: "Toda jaz sem v vaši letih bil že bivši svetovni prvak!"
◊◊◊


Pomik:  |<<  << 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   >> >>|